Vattkoppor

Nu var det ett tag sedan jag skrev. men det har inte hänt så mycket. Skrev ju i onsdags att jag skulle in och titta efter boken "3-timmars dieten", en helt suverän bok. Man fick äta det man ville OK man skulle ju tänka på tallriksmodellen, och att inte äta så fett, men inga förbud och pekfingrar här inte. Bara man höll 3 timmar emellan. När man satt och åt och inte blev mätt så kunde man tänka att jag får ju mat om 3 timmar igen.  Det är något att tänka på när man sätter igång igen.
Jag har slutat gymnasiet, det gjorde jag i fredags, kändes så skönt men ändå inte man vet vad man har men inte vad man får.
I fredags så var jag hos kuratorn, men denna gången kände jag att det inte gav något, så vi ska avvakta lite innan vi träffas igen.
Under fredagen på jobbet så kände jag mig lite hänging lite förkyld, så jag hoppade över styrketräningen. På lördagen så hade jag fruktansvärt ont i bakhuvudet, kändes nästan som om benet hade fått utbuktning. Lät mamma titta på det och hon trodde att det var hårsäcksinflamation eller liknande men då var det lymfkötlarna som var inflamerade. På söndagen hade jag lite feber men tänkte inte mer på det. På måndagen så fick jag några små plitor på bröstet. Hormonplitor sa både jag och sambon, mensen var ju på väg. På kvällen så åkte jag iväg och tränade vattengympa OBS! Jag tog det väldigt lungt blev inte anfådd, det var avslutning och det ville jag inte missa.
På tisdag när jag vaknade så hade plitorna på bröstet blivit vattenfylda, fasen tänkte jag då var det vattenkoppor som Lilla filippa hade som jag höll under påsken. Ringde till vårdcentralen när de öppnade kl 8. Fick en tid 11,15. Då hade fler plitor blivit vattenfylda så det var ingen snack om saken. Så det blev allergitabletter och tabletter som hindrar att viruset delar sig mer.
Så nu ligger jag här och ser ut som hej kom och hjälp mig...skojade med sambon idag när han kom hem från jobbet att jag känner mig som en skogspadda full med bölder och så ligger jag pladask hela dagarna..då var han lite rolig och sa "Ska jag vara ärlig så håller jag med dig" ;)
Så dagarna går ut på att ta medicin och att sova. Ena pillret ska jag ta 5 ggr om dagen med 4 timmars intervallen, så det gäller att ställa klockan. Vill ju inte ha mer koppor än jag har nu. Har inte räknat dem men det är nog runt ett hundra tal i alla fall...inte många ställen i ansiktet som är lent.
Så nu kommer det troligtvis att vara tyst här ifrån ett tag. orkar inte riktigt sitta framför datorn och skriva. Ha det gott och hoppas att ni klarar er ifrån Vattkoppor. Inget vidare, och jag kan tänka mig hur det känns när det verkligen kommer igång att klia...då får jag nog knyta ihop händerna så jag inte kan klia...

Ha det gott
Kram
Anki


Åsnor är vackra i åsnors ögon, svin i svins - Latinskt ordspråk

Nya Gardiner

Direkt efter jobbet igår så stack jag iväg till Tygladan och tittade på gardiner. Hittade ett paket med färdiga gardiner, beigea med mörkbruna blomstänglar på lite i japansk stil. Så då när jag äntligen kom hem från jobbet så var det bara att börja med middagen pressad potatis med renskavsgryta. Tvätta fönster och sätta upp gardinerna damma och dammsuga så sovrummet blev helt nytt ;) när sambon gillade gardinerna han är annars väldigt kräsen när det gäller inredning.
I dag så har jag varit på språng, kl 8 i morse hade jag ett möte med Gyn. inget vidare att gå dit, men skönt när det är klart, då vet man att det är 4 år tills nästa gång. Lite roligt var det i alla fall det var en gammal klassmamma som undersökte mig, så vi hade lite gemensamt att prata om. Efter besöket där så åkte jag vidare till AME, meddelade att jag ska börja jobba den  7 maj, sen for jag vidare till AF och pratade med dem oxå, men de kunde inte ge några direkta besked som vanligt, men bara vänta och se.
I morgon så måste jag kontakta lönekontoret och meddela dem oxå, inte bara att sluta, det är mycket som ska göras runt om kring oxå.
Nä nu ska jag ta och ladda lite inför träningen ikväll, sen ska jag åka in och titta och se Bokia om de har en bok om 3-timmars dieten av Anna Ottoson.
Ha det gott
Kramar


Den som har god hälsa är rik utan att veta om det ? italienskt ordspråk

Nya tag i kragen...

Då är man inne på sista arbetsveckan på Gymnasiet...Det är med delade känslor som jag lämnar denna post. Ska bli skönt att komma vidare och prova på något nytt, men sen har man varit här i 2 år och skapat sig kontakter, som man bara ska lämna och börja på något nytt.
Igår var jag på vattengympan för näst sista gången. Nu börjar man bli varm i kläderna och kör hårdare än vad man gjort tidigare. Nu får vi se vad som händer och sker med träningen, ska man börja med Body Balance igen, eller ska man prova på något nytt..bara vänta och se.
Helgen har gått i att tvätta fönster, men vilket slit...mina köksfönster hade jag inte tvättat på insidan på ett tag, men tog mig i kragen i lördags morse. Utsidan gick an lika så insidan, men emellan där fanns det en beläggning så när man tvättade det så blev det som en fet hinna så när man titta ut så blev man sjösjuk allt rörde på sig, så det var bara att skruva isär fönstrena igen och tvätta en gång till..efter mycket om och men så fick jag till dem, men helt suveräna ble de inte utan jag får ta dem en gång till. Hann inte med mer eftersom vi skulle åka ner till göteborg och hälsa på svägerskan och hennes barn, pojken fyllde 4 år. Väl där nere satt vi ute i solen och njöt.... 22grader den 14 april är man inte van med...
På söndagen så kunde vi inte hålla oss inomhus längre utan vi for ut med båten och tog med oss en fika. Tänkte fiska lite abborre men vi hade ingen mask, så vi passade på att njuta av solen. Efter båtturen och  
Idag tänkte jag ta mig ett tag med fönstren igen och tvätta de sista så jag kan lämna det bakom mig, ev. köpa några nya gardiner till sovrummet. Får se vad tiden räcker till, tar ev. cyklar dit direkt efter jobbet. bort till tygladan, där kan man få panellängder för 40:-/m men då får man sy upp dem själv.
Nu är det 30 min kvar till lunch och det känns i magen.
Jag berättar mer om mitt "nya liv" och om dieten fungerar som jag började med i måndags. Vikten i måndags hade gått upp igen..så nu måste jag tänka mig för så att kläderna passar som jag ska ha på mig på Sambons kusins bröllop den 30 april, den passar nu, men håller jag på att öka i vikt så funkar det inte.
Ha det gott....
Kram

Antingen är man en del av lösningen eller en del av problemet. -  E Cleaver

Nya Tag...

Då var det en ny vecka (fast veckan är snart slut) Torsdag....detta med korta veckor är perfekt, går så mycket lättare då, speceillt när jag väntar på 2 veckors semester.
Påsken för min del har varit lugn, enda dagen under hela påsken som jag behövde laga mat var på annandagen, de andra dagarna har jag blivit uppassad av släkten =). Den enda nackdelen som jag såg med påsken var att det snöade på påskaftonen. Men som vädret är i dag så gjorde det inget, Strålande sol och nästan helt vindstilla. Så snön är glömd.
Nu under påsken så har jag förmodligen ätit för gott, det syntes på vågen, men va f*n det är bara att ta nya tag, och bara njuta av det goda...
Greysi har förhoppningsvis peppar peppar *knackar mig i skallen* blivit av med masken, jag har inte sett några efter jag gav henne Drontalen, och hon äter inte lika mycket, och har energi för 20 katter *ler*.
Mitt humör svänger lite upp och ner nu, men får hoppas att det går bättre. Ska träffa kuratorn igen nästa vecka och fortsätta att bena ut allt som rör sig uppe i hjärnkontoret.
Nu är det snart dags att cykla hem äta lite lunch, vika tvätt och mysa med Greysi. Efter jobbet så blir det tvätta och ev. så blir det väl lite balkongsittande i solen. P (sambon) ska ut och Golfa med kompisen efter jobbet, så jag får det lite lungt när jag kommer hem ;).
Igår så fick jag tummen ur och bokade tid för klippning och färgning av håret. Jag ringde till Frisörskolan i Thn och där tar det 375kr för alltsammans, (lika myckt som det kostar att klippa sig hos en vanlig frisörsalong.Så på Torsdag den 26 april så kommer jag inte att se ut som ett åkerspöke igen;).
Nä om man skulle ta och jobba lite igen, försöka glömma bort den kurrande magen innan det är dags att gå hem och äta lite lunch...
Ha det gott allesammans..
Kram 


Att ibland stanna upp ett tag kan vara enda möjligheten att orka gå vidare ? Olle Wedholm

Påskbaket

Onsdagmorgon och tröttheten finns verkligen i kroppen. Jag skulle kunna lägga mig ner och sova med en gång. Känner mig verkligen som en starholk ;).Baket igår gick bättre än jag trodde. Fick bakat en drömrulltårta, muffins och kokostoppar. För att kunna hålla fingrarna borta så har jag fryst ner det och tar upp det när det behövs, annars så tar det slut fortare än jag hinner blinka, är en riktigt liten gottegris. Lite träning hann jag med igår oxå. Stod på min trappmaskin i 15 min och körde lite magövningar.
Idag blir det KIFS och KIFK och det blir att köra hårt. Innan midsommar så vill jag ha tappat 8 kg det är mitt stora mål, det lilla målet är att ha fått bort 3kg.
Satt igår och planerade lite, den 20 april så går jag på 2 veckors semester. Då har jag lite planer med att röra på mig lite mer, ev. ta promenader före frukost. Men med mig så vet man inte vad som händer, jag kan hoppa av min egna planering utav lathet. Men under dessa veckor hade det varit perfekt att börja med ett sundare och motionrikt liv.
När jag börjar på mitt nya jobb så blir det mer vardagsmotion, med tanke på att jag då kommer att få över 2 km till jobbet, måste bara fixa till min cykel först, serva den ordentligt.

Ha det gott i vårsolen

Hörs vi inte innan så får ni ha er en riktigt

Glad Påsk

kyckling




För en generation sedan behövde människor vila efter avslutad arbetsdag. Nu behöver de motion. - Okänd

Bakning och påskstädning.

Då var det Tisdag igen, suttit på ett APT-möte, sen har vi inget direkt kontor att jobba på. Vi ska få vårt tak reparerat och få nya lampor, vi har hyst in hos hos datalärarna, så här sitter vi nu " Finns det hjärterum finns det stjärterum".
Var på vattenträning igår, så igår körde vi järnet, ju närmare sommaren vi kommer ju tuffare kör hon. Vi får hemläxa varje måndag som vi ska göra. Förra veckan så fick vi i uppdrag att ha en stund som man bara är, en egentid som heter duga. I går fick vi i uppgift att tänka på "Va grym jag är" men andra ord tänka på något positivt som är med MIG, varje kväll innan man går och lägger sig. Det är lättare att trycka ner sig själv än att uppmuntra sig.
I går så pratade jag med en kompis, vi kom fram till att hon ska komma på en påskfika hos mig på Torsdag eftermiddag. Nu är ju det problemet att jag har ju inget att bjuda på. Så i eftermiddag efter jobbet så blir det att baka lite, får se vad det blir. På onsdag så ska jag träna KIFS och KIFK, så efter träningen så blir det städning.
Jag hinner nog städa lite på torsdag oxå, eftersom det är skärtorsdad, så brukar vi sluta kl 12.
När jag cyklade hem på lunchen i blåst och solsken, så planerade jag lite vad jag skulle baka..Blir nog muffins, Rulltårta och kokostoppar, får se hur mycket som jag hinner med i dag. Återkommer med mer info senare i veckan.

Kramar

Fastän det är förfärligt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den, som är nästan ännu bättre. - Nalle Puh

Problem med mask på Greysi


Min katt Greysi som nu är 5 månader. Hon var inte avmaskad när jag köpte henne. Då var hon 9 veckor).För drygt 2 månader så såg jag att hon hade mask. Då gav jag henne baminth. Gav henne 3 kurer varannan vecka. 1 vecka efter avslutad kur så såg vi att hon hade mask igen. Pratade med apoteket och de sa att jag skulle prova Axilur. Sagt och gjort så gjorde jag det. Sprutade in det i munnen på henne 3 dagar i rad. 1 vecka efter avslutad kur såg jag en mask, tänkte att det kunde bero på att det kunde komma döda och halvdöda maskar i avföringen. Men nu har det gått 2 veckor och det kommer fortfarande maskar ur baken på henne. Dessa maskar är långa och smala när de kommer ut och sen blir de korta och tjocka. När kan jag behandla henne igen med Axilur, eller ska jag byta maskmedel?
Börjar känna obehag med alla dessa maskar. För övrigt är hon pigg och äter och verkligen lever livet.
Ska tillägga att hon är innekatt..det enda hon varit ute är på balkongen.
Någon som läser detta och kan ge mig något tips, eller varit med om samma sak.
Greysi p? v?rspan


Människan är det enda djur som har tråkigt. -  Erich Fromm