Snart helg

Då var det torsdag och jag har inte skrivit här på ett tag, har haft fullt upp och passat på att njuta av solen. Våfflrna som jag skrev receptet på måste ni bara göra. Det var gott  sen visste man att det var magert oxå. Smaken var det inget fel på. Söndagens konsert i Vänersborgs idrottshall med Agnes, Erik och LInda var en kanon föreställning. De bjöd på sig själv. Linda hon kunde knäcka extra som ståuppkomiker :). Sen var man tillbaka i vanliga spår igen, måndag morgon trött och längtar till fredag. Men sen kom Vattenträningen, det är det bästa med måndagar. På tisdagen så fick jag med sambon ut i solskenet och gick stavgång i 40min nere vid Göta Kanal. Onsdag så kom våren på riktigt hit. Solen sken direkt på morgonen och inga dimmoln. Efter jobbet så cyklade jag hem, lagade middag och sen gick jag ut och storstädade på balkongen. La ut mattan och torkade av möblerna, så du är det vårfint där ute. Nu kan man gå ut och sätta sig där efter jobbet och bara mysa i solen och få lite färg i ansiktet. I dag har vi städat ur kontoret, vi ska få det renoverat. I dag när jag kommer hem så ska det städas och tvättas i lägenheten, hänga ut tvätten på balkonen. Vi skulle egentligen gå stavgång idag, men sambon ska spela golf och jag är ett PMS-monster, så vi hoppar det idag.
Nu har jag beställt ett hotellrum i Göteborg. Vi ska sova över där över Valborg. Sambons kusin ska gifta sig då, och jag vill inte sitta och köra hem på natten, då kan vi öra GBG osäkert dagen efter ;)
Katten hemma Craysi Greysi hon har verkligen gett det namnet ett ansikte. Den "rävrumpen" som hon hittade ute hos mina föräldrar, springer hon och bär på varje dag och på nätterna så lägger hon den med ansiktet neråt i matskålen med torrfodret, precis som  hon tycker att den blivit för smal och behöver äta upp sig *ler*.
Ha det så gott..

Soliga kramar


Vi tänker för mycket och känner för lite - Charlie Chaplin

Inför våffeldagen 25/3

Lördag morgon solen skiner utanför mitt fönster och fåglarna kvittrar...VÅRKÄNSLOR.....Ska snart göra mig i ordnig för att först åka och titta på ett par riktiga promenadskor, åka ut och hjälpa min bror med datorn som helt plötsligt bara slocknade och inte vill vara med mer. Senare i kväll blir det middag hos min farbror och hans sambo hon fyller år så det blir lite gott att komma till dukat bord.
I morgon är det våffeldagen och då kommer mina föräldrar och min bror hit, vi ska senare bege oss bort till idrottsstadion är i VBG för att titta på Sundal Roch Orchestra som spelar ihop med Idolvinnaren från Vänersborg 2005 Agnes, Idoltvåan 2006 "Snygg"Erik, och den skönsjungande schlagerprinsessan Linda Bengtzing.
Men eftersom det är våffeldagen så måste man nästa bjuda på Våfflor. Här har jag hittat ett recept på våfflor som är "magra" , detta vill jag dela med mig till er av...


Våfflor Light          
12 laggar

2 dl lättmjölk
2 dl mineralvatten/vatten
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
60g smält margarin
Blanda alla ingredienser till en jämn smet. Grädda 12 laggar (utan extra fett till järnet).


Om det är något mer som har hänt under veckan som har gått???Jo det kan man säga..I onsdags så ringde de från bemanningsföretaget och ville att jag skulle börja jobba på Skatteverket i VBG. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så ville jag inte det, men jag ångrade mig och tar nu jobbet och jobbar from 7 maj till några dagar i Juli. Sen blir jag arbetslös till sommaren, om jag nu inte har hunnit att hitta något tills dess, vilket vi får hoppas, för att leva på 65% av en redan låg lön är inte roligt.
I går var jag hos en kurator, så nu ska jag försöka att få i ordning på mitt liv igen.

Nu får jag sätta fart. Jag återkommer med mer info....

PS...GLÖM INTE att ställa fram kl. 1 Timma i natt...
Sommartid 1 timme framåt - utemöblerna fram från förrådet

Vintertid 1 timme tillbaka - utemöblerna in i förrådet

Kramar


Glädjen finns inte i saker, utan inom oss - Richard Wagner

Måndagmorgon

och helgen riktigt sprang iväg igen, vet inte riktigt vart helgeln tar vägen, slutade i fredags kl 12,15 gick till Arbetsförmedlingen,för att kolla lite om Särskilt Ansällnigs Stöd (det som betalar min lön nu) om det är bidragsgrundande, vilket det inte var, så vad jag fick till svar var att jag får 65% i a-kassa när jag går ut och det kan jag säga blir inte fett i plånboken..Hade jag lite innan så blir det inte mycket nu..Men något positivt blev det i alla fall...jag är berättigad till nystartsjobb i minst 2 år..Detta innebär kortfattat att arbetsgivaren inte behöver betala någon arbetsgivaravgift för mig i 2 år vilket de tjänar några tusenlappar på varje månad..Men det är många som kämpar om jobb c:a 200 sökande till varje tjänst. Min CV- var det inget fel på, så jag har bara haft oturen och inte sticka ut med mitt.
Med tunga steg gick jag till gymet och styrketränade och körde lite fettförbränning. Åkte hem duschade satt och pratade lite med min sambo och vi bestämde oss för att vi skulle ta en promenad och ta en pizza. Precis när vi skulle oss till att gå iväg började det på att regna...men vi gav ossinte utan traskade dessa 10min bort till pizzerian satt och njöt och hoppades på att det skulle ge med sig..men icke sa nicke utan det var  bara att börja gå i regnet igen.
Väl hemma satte vi oss framför tv:n och tittade på så ska det låta, höll mig vaken denna dagen oxå;).Men sen började det allt att slut i hjärnan, fast jag var vaken mer än jag blundade...lite positivt i alla fall...
På lördag så skulle sambon ut på kvällen, så vi tog det lite lungt på förmiddagen, men efter vi ätit resten av Pizzan som blev över, så fick sambon lite panik, så vi skulle gå ut och gå en kort promenad,men den promenaden tog 1timma ;) räknade ut att vi gått runt 5 km. Men det var så fint väder att man inte ville gå in.
Lagade lite mat körde i väg sambon...när jag kom hem så tyckte jag att det var så tråkigt, att sitta själv hemma, tyckte lite synd om mig...så jag syndade lite, jag gjorde mig en lite kladdkaka som jag åt medans jag tittade på "Dirty Dancing 2". Den var nästan som en kopia som 1:an.
Satte på kultserien V som var på TV4 guld, såg de första 5 min sen såg jag slutet, vet inte riktigt vad som hände där emellan ;).
Satte mig framför datorn en stund, chattade lite med en kompis som oxå hade en sambo som skulle ut.
men jag när hon gick ut fanns det ingen annan att prata med, så jag satte mig framför tv:n såg filmen "maybe Baby" en film om ett par som försökte få barn. Jag såg hela filmen, Greysi såg till att jag höll mig vaken;). När sluttexten rullade så ringde sambon, de ville bli hämtade. Så kl 02,40 fick jag ge mig ut i regnet, och hämta dessa 2 festprissarna.
Söndagen gick som lite i dvala, tills vi såg att katten hade mask igen:( Var inte längesen som vi avslutade en kur med Banminthen, så det var bara att fara iväg till apoteket och köpa en ny sort Axelur flytande blev det denna gången. När jag ändå var ute så passade jag på att tittapå promenadskor, jag fick skoskav utav dem som jag hade på mig i lördags ,men jag hittade ingen direkt något som föll mig i smaken eller passar min plånbok. Men jag hittade mig ett par nya gåstavar, som inte klinkar och klonkar när man går på asfalt...ska försöka få mig ut att ta en promenad även om det så skulle vara en kort de dagarna som jag inte är på gymet, bara hålla igång förbränningen lite.
 Idag så ställde jag mig på vågen, ingen större resultat. 88,2 men i fredag så stod vågen på 89..så det kan man kalla positivt.
Idag så har jag ändrat mitt kaloriintag till runt 1700 kcal. Får hoppas att det har varit så att jag har ätit för lite som har gjort att jag inte har tappat något i vikt. Idag så blir det vatten Träning, det ända som är positivt med måndagar. Efter ett hårt träningspass sen sjunka ner i bubbelpoolen och bara sitta där och ta det lungt. Sen bär det av hemåt, fixa en kopp te och en smörgås och titta på 24 och Prison Break, sen kommer sambon hem, sitta och prata lite med honom, ge Greysi en dos med medicinen, som ska sprutas in i munnen, och sen krypa ner i sängs för att vakna upp till en ny dag... 

Kramar

Ambition är misslyckandets sista tillflykt  - Oscar Wilde

Träningsvärk och funderingar

Torsdag och har börjat acceptera att jag inte fick jobbet i Uddevalla. Så nu är det att börja om från ruta noll igen.men jag kom på intervju i alla fall, och det får man vara glad för, man fick visa upp sig i alla fall.
Har suttit här under ett par dagar och grunnat varför jag inte går ner i vikt, sökt på internet för att komma underfund med hur många kalorier som jag ska äta för att tappa i vikt....Jag har levt på 1300 - 1400 kcal under ett par veckor men inget har hänt...har nu läst mig till att man ska ta den vikten man vill väga och gångra den med 27 så får man fram antal kalorier eftersom jag vill komma ner till 65 kg så fick jag 1755 kcal. Så jag har ätit på tok för lite. När jag var hemma på lunch så läste jag en bok av Fredrik Paulún allt om fettförbränning, och i den stod det det att är man kvinna och är inaktiv så ska man äta 1700kal och är man medelaktiv ska man äta2000 kcal. Vet inte vart jag ska räkna in mig i som inaktiv eller medelaktiv...det lutar nog mot medelaktiv...Jag tränar ju 3 gånger i veckan, och cyklar/går till jobbet varje dag, även om det bara är mindre än1 km, så är jag hemma varje lunch så jag cyklar vägen 4 gånger varje dag. Men jag lägger mig nog på1700 - 1800 kcal till och början med, så får vi se vad som händer och sker, skä även försöka mig på att ge mig ut på stavgång på de dagarna som jag inte tränarpå gymet.
Var igår på KIFS och KIFK och både på styrkan och på konditionen körde jag hårdare än vad jag brukar, men även så stretchade jag mer än jag brukar, men det var kanske lite muskler som varit i vila som kom igång igen. Då vet man att man har tränat...
Nu slutar jag snart jobbet och ska hem laga lite mat, vet inte riktigt än vad som finns i frysen, sen blir det att ta fram dammsugaren och köra en omgång så man slipper det imorgon.
I morgon så är jag på jobbet kl 7,00 sen så ska jag till arbetsförmedlingen 12,00 och prata lite ang. mitt CV, om det är något fel på den eller om det är min utbildning och erfarenhet som det är fel på, om det finns något som jag kan läsa så jag kan bygga upp detta. Efter detta så blir det att fara iväg och träna lite, har jag träningsvärk i armanrna i morgon så blir det benen och kondition som får sig en körare
Kramar



Det finns ingen uppriktigare kärlek än kärleken till mat ? George Bernard Shaw

Väntan är över......

Helgen är slut och den gick som i rasande fart. Efter träningen och den så grymt sköna massagen i 90min, var helgen ett faktum, slappa framför TV i soffan och jag höll mig vaken till "Så ska det låta" var över, men sen var det svårt att hålla ögonen öppna.
På lördag åkte vi till Uddevalla och Biltema, sambon ville ha lite saker till båten, samtidigt så passade vi på att på Torp titta på bord och stolar till köket, men hittade inget passade vår smak eller plånbok. Så vi for hem och tittade på Blocket för att seom vi hittade något där. Men det fanns inget där som vi ville ha...Vi hittade ett i Borås som vi tänkte åka och titta på på Söndagen, men vi kom inte iväg, utan åkte till Kjellbo-möbler på Trestad Center. Men innan vi gick in så passade vi på att spela på några maskiner, och trot eller ej så vann vi 1500 kr som vi kunde lägga på bordet...Så nu gick det bättre, vi fann ett ekbord med 4 stolar, denna föll inom ramen för budgeten. Så igår skruvade vi ihop bord och stolar. Mycket pill blev det men det blev bra....ett helt nytt kök fick vi...
Idag var det tungt att gå upp ur sängen, var lite frusen och det har jag varit hela dagen, men Greysi fick upp mig ordentligt ur sängen, hon tyckte inte att jag skulle ligga och sova längre utan ville jag skulle gå upp och ge henne mat.
Väl på jobbet så kändes det inte att man hade varit ledig utan man kom snabbt in i stressen och rutinerna.
Fick idag besked om att jag inte fick jobbet i Uddevalla, lite besviken blev jag men vad ska man göra, bara bita ihop och köra på som vanligt..Söka jobb, vänta på besked och sen börja om på Noll igen.
Nu sitter jag bara här och väntar på att få gå hem och ladda inför Vattenträningen ikväll...Det är ett bra sätt att avreagera sig. Boxningen är bra till detta....
Ha det gott..
Kramar
Den som inte kan tro på sig själv kan heller inte tro på något annat. ? Roy L. Smith

FREDAG

Nu var denna veckan över...Jobbig har den varit, seg och dan....Vattenträningen på måndag gick kanon, sen lite vila på tisdag. Träning på onsdag igen KIFS KIFK, svettig och skön var jag när jag gick där ifrån, lite träningsvärk fick jag i armarna denna gången. Städning och bildredigering på torsdagen. Denna veckan har jag inte mått särskilt bra, har varit i nere i skosulorna. Har nog varit detta att man inte hört något om jobbet som jag sökt, man går och grubblar, får jag tjänsten eller inte, ska jag lämna in avskedsansökan eller inte.
Så i måndags ringde jag Pernilla och bokade en helkroppsmassage, som jag ska gå på efter träningen. Så i dag efter kl 17,30 kommer jag ligga i 90 min och bara njuta och inte tänka på något över huvudtaget. Plocka i ordning gjorde jag igår och sambon skulle dammsuga idag, återstår att se om han gjort det eller inte. Maten det blir lasange som är klar bara att värma. Sen blir det att sätta sig i soffan och titta på "Så ska det låta"¨, får se om man håller sig vaken tills det är slut ;) Fredagar blir mycket sömn i soffan.
I morgon så har vi funderingar på att åka och titta på ett nytt köksbord och stolar, det som vi har är enländigt och halt.
Denna helgen kommer säkert att gå i "syndens" tecken, kommer säkert att bli godis och dricka och det kommer säkert att synas på vågen på måndag, jag är en liten tröstätare. Men vi får se...Blir det bra väder i morgon så kanske jag tar mig en rask promenad med stavarna, så jag kan njuta med gott samvete...
Återkommer under helgen med hur det har gått med synderierna och motionen...
Ha en helt underbar helg
Kramar

Börja dagen med ett leende, så har du det överstökat ? W.C Fields

Då var jag tillbaka....

inga ben butna, men flera minnen rikare. Vi åkte upp till Branäs i fredags eftermiddag efter att sambon slutat jobbet...kom iväg vid 3-tiden, vid 5-tiden stannade vi till i Grums och åt lite mat. I Sunne stannade vi och handlade inför helgen. Hade lite diskussioner med de andra (som satt i en bil på väg upp), vad vi skulle köpa och vad vi skulle äta. När allt detta var klart så bar det i väg. Vid 8-tiden på kvällen kom vi upp, hämtade nyckeln och for vidare till vår lägenhet i Sysslebäck. Efter mycket om och men hittade vi rätt. Vi fick en lägenhet på andra våningen, när vi kom upp så valde vi dubbelsängen, man är väl inte dum ;).
Sambon skulle senare möta upp gänget och jag skulle bädda, Tyckte att det var mörkt i vårt sovrum och skulle sätta in en kontakt till en sänglampa, vilket jag senare blev varse som varför den kontakten inte satt i. När jag satte i kontakten blixtrade det till och allt blev svart. Fasen tänkte jag, tände lampan på min mobiltelefon och letade  upp proppskåpet. Ingen propp hade gått, så jag hade väl inget val än att ringa till jourvaktmästaren. Han slutade kl 21,00 och klockan var nu 21,10. Strömmen kom och gick lite som den ville. Tände man en lampa så blev det mindre ljus i den andra lampan. Om det var för många lampor tända så slocknade allt, utan kylskåp och vissa vägguttag. Så då hade man ett annat telefonnummer att ringa. Ett telefonnummer i Malmö-trakten. Sen ringde sambon 1 ggr efter det. Kompisen ringde oxå senare.För det första så visste de inte vart sysslebäck låg sen lyssnade de inte på vad man sa utan verkade dra egna slutsatser. När kl närmade sig 23-tiden och man inte kunde  göra någon, man skrattade och hittade på lite historier om var ifrån strömmen kom och att de hade skickat en servicetekniker från Skåne m.m. Ringde vi till Branäs skidanläggning, deras vaktmästare ryckte ut och bytte huvudsäkringen. När detta var klart, så kunde vi titta på TV, då blev alla så trötta och sen blev det sängen. Kl 6,30 Vaknade jag av att någon diskade, där står det en kille och diskar, lite snopen men helt glad, då slapp jag det. När klockan närmade sig 8 tyckte vi att det var dags för väckning. Vi gick in till de andra och sa att nu börjar vi med frukosten, havregrynsgröt, kokt ägg, te och smörgås. Sen bar det iväg till Branäs, De provade skidor och pjäxor, köpte liftkort m.m. Sen ba det upp i Gondolen till toppen där jag höll mig mesta delen av dagen. Gillade inte att åka gondolen (eftersom jag lide av hissskräck och cellskräck). Tittade på hur fint alla åkte, tittade på kompisen som hade problem med att stå på sin snowboard. När klockan var 16. tänkte vi gå på afterski, men kön var så lång till baren att vi bestämde oss för att åka hem till lägenheten ha after ski där duscha och ev. senare åka tillbaka till Branäs och gå på nattklubb...Men vi var så trötta och sen skulle vi gå upp tidigt på söndagen och packa, städa innan kl var 12. Så efter melodifestivalen och lite kortspel blev det en tidig sänggående.
På söndag så gick vi upp vid 8-tiden kokade gröt och åt frukost packade städade m.m så när kl var 9,30 så var allt klart. Då låste vi dörren och tackade för oss för i år. Jag och sambon åkte till Kärrbackstrand 1 mil länge mot Norge, där hade vi varit ett par somrar, men inte sett det på vintren. När vi tagit kort, checkat ut från Branäs, så började den långa och sega resan på 4 timmar hem, Det flöt på fint hela resan, inga större besvär.
Väl hemma så handlades det och hämtade Greysi hos mina föräldrar. Vet inte vad de hade gjort med henne men trött var hon i alla fall....Sov oavbrutet i 5 timmar.
men nu är man tillbaka i gamla vanliga rutiner och vågen ja du den stod still, men vad begär man efter att ha ätit gott och bara mått bra.
Vi ska göra om detta nästa år, men då ska vi planera lite bättre och ta ut ledighet så vi kan vara där på torsdag till söndag.
Hoppas att du har fått en liten inblick i vad jag har hittat på under min helg...
Kramar..

 Att ta medicin är inte roligt, men att ha roligt är en bra medicin -  japanskt ordspråk