Halt i morse

Nu har jag gått en hel vecka och väntat och längtat till att få träna KIFS och KIFK, men vad händer...Brukar cykla till jobbet, men idag såg jag att det hade snöat och att det fortfarande snöade när det var dags att gå, så jag tänkte jag tar och går. Var nästan framme på jobbet, kom jag gående på cykelvägen och där var det blankis, och där gjorde jag en riktig praktvurpa, så nu sitter jag här med ont i vänsterarmen, och i rumpan. Så jag avstår träningen idag.  Vill ju inte gå som en krympling när jag ska på intervju i morgon. Så idag blir det inte många knop gjorda, utan man får ligga och ta det lungt på soffan, samt kolla över kläder som man ska ha med sig till fjällen.
Ha det gott...
Kramar

  Den friske har många önskningar, den sjuke har bara en – Indiskt ordspråk

Nu börjar det hända saker

Tisdag och veckan börjar närma sig slutet.Jobbar 2 dagar till eller ska  jag säga 1½ dag. På fredag har jag tagit ut semeter för resan till fjällen, sen på torsdag så ska jag på en anställningsintervju.
Förra veckan så skrev jag ju om att jag varit på en intervju på Skatteverket i VBG, men den tjänsten fick jag inte, de hade haft många på intervju som hade jobbat där tidigare. Men när de ringde så hade de en annan tjänst som dataregistrerare, men i Uddevalla. Men vad gör det att sitta och pendla 20-25 min före och efter jobbet. Så på torsdag så ska jag dit på en anställningsintrevju kl 14,00 så det är lite pirrigt.
Fick många hjärnspöken under vattenträningen igår, ska jag ta det, eller ska jag inte ta det..Vet vad jag har och inte vad jag får m.m..Men kom fram till att det kan inte bli värre än i dag..Får ju lämna detta sista maj, sen blir det a-kassa, och leva på dagen lägsta a-kassa är ingen höjdare. Så när allt kom till kritan så är det bättre att lämna Gymnasiet.
På fredag så bär det iväg till Fjällen, från början var det 6 personer som skulle åka men nu har ett par gjort slut så det blir bara 5 som åker iväg nu. Eftersom jag inte åker skidor så hade jag och en tjej planerat att gå ut och gå, men nu blir jag själv som får göra det. Så jag har planerat lite..På förmiddagen så kommer jag att åka med dem ner till Branäs, ta mig en riktigt lång promenad om vädret tillåter det, sen åker jag upp till toppen i en gondol och äter lunch med skidåkarna. Sen planerade jag att ev. ta en lite promenad där upp innan jag åker ner. Sen tar jag troligen bilen till Sysslebäck och bada och simma lite....ev. så blir det kanske solarie oxå. Får se hur länge jag orkar simma och sitta och mysa i bubbelpoolen.
Nä först och fämst är det till att ladda till intervjun på torsdag. Branäs kan man planera efter det och på vägen upp..(se mitt citat)
Om jag ska nämna lite om min vikt så är det inte som det står i rubriken, anledningen till att det kommer så sent i bloggen är att det inte var något direkt positivt besked..men minus 0,3 få man vara nöjd med. Får se hur det går nu efter fjällenhelgen....
Ha det gott alla...
Tusen kramar..
 
 Att oroa sig gör aldrig morgondagen lättare, det gör det bara tristare idag – Okänd

Ny vecka

Då var det måndag igen. Varför går helgerna så fort? Börjar veckan med att ställa sig på vågen, vad ser man vågen stod still...men men bara bita ihop och inse att man misslyckades med naturdieten, och inte behöver pröva det igen, men felet kan bara vara mitt eget och kan inte skylla på någon annan. Nu har jag tagit beslutet att börja att äta mer mat och utan några som helst krusiduller. Ta bort drickan och godiset, äta det max 1 ggr i veckan antingen fredag eller lördag och då med stor kontroll, har även gjort detta förut, men nu blir det hårdare tag...Nu är min sambo involverad oxå,  så han kommer att ha koll på mig när han är hemma. Smälla mig på fingrarna när jag går in i skafferiet för att se om det finns något gott att äta. Måste ta i med hårdhanskarna nu om det ska hända något......behöver inte gå ner 1 kg i veckan räcker med 0,5 bara att det blir minskande resultat på vågen, såman känner sig mer sporrad, ser man resultat så är det lättare att fortsätta.
Helgen gick som sagt fortare än man hinner blinka, men så höll man sig sysselsatt hela helgen oxå. Städat, tvätta, handla, melodifestivalen hann jag med oxå, men vilken skit att Magnus C:s låt "Live Forever"  inte gick vidare, det var en låt som hade gått långt, men man får se det lite positivt oxå, då får man höra den på radion nu, och den kan spelas hur många gånger som helst, så nu är det idolernas år i melodifestivalen, blir spännande på finalen.
Nu har vi även suttit och planerat lite inför den kommande helgen den 2-4 mars åker vi till Branäs. Sambon och hans jobbar kompisar ska åka slalom. Jag har stått på ett par slalomskidor 1 ggr i mitt 30-åriga liv, så jag avstår nerförsåkningen denna helgen, vill ha längre tid på mig att lära mig att åka nerför, så jag sa det att jag tar mig en riktigt lång och skön promenad. När det kom fram så var det ännu en tjej som inte stått på ett par skidor..så då sa vi det att då går vi. Trevligare när man är 2 då kan man nästan gå hur långt som helst.
Men vi ska upp till toppen i alla fall, vi ska äta lunch där uppe med skidåkarna, vi åker gondolen upp och ner.
I kväll kommer träningen igång igen efter förkylningen, ikväll blir det vattenträning, ska bli skönt att få röra på "fläsket" igen, få igång förbränningen.
Tills vi hörs nästa gång...
Kram


Du kan misslyckas många gånger men är inte misslyckad förrän du börjar skylla på andra – Olaus Petri

Funderingar

Hoppas att ni hadeen bra alla hjärtans dag...Själv blev jag snopen när jag kom hem, sambon kom hem med en bukett rosor *puss puss älsklingen*
Torsdag och näst sista dagen på arbetsveckan. Nu börjar det spritta i benen och jag vill komma igång med träningen. Men på måndag så händer det, på börjar jag träna igen. Då har jag varit så gott som förkylningsfri i 4 dagar "peppar peppar" .
I dag tänkte jag börja med att dela med mig av lite citat, som har samband med vad jag skriver till er.
Dagens citat har lite med vad jag har suttit och funderat under dagen.
När jag var hemma under lunchen så tog jag min sista påse med Naturdiet. Under 3 veckors tid så har jag bytt ut frukost och lunch mot Naturdiet, och sen har jag ätit en vanlig middag. Jag har fyllt i Hälsovakten och där rekomenderade de ett kaloriintag på 1100kcal om dagen för en viktnedgång på 10 kg till mjn födelsedag i maj. Men som det ser ut nu så verkar det gå dåligt. Under den här 3 veckorsperioden så har det inte hänt så mycket 7 hg mindre. Så här kommer citatet in man ska inte be om medvind utan man får lära sig....Så det blir att sitta ner och gå igenom recept och sitta och räkna ut kalorier, lära sig att äta rätt och röra på sig mer. Visst jag rör på mig varje dag, ibland lite mer ibland lite mindre...Jag cyklar fram och tillbaka till jobbet 4 ggr om dan. till jobbet hem på lunch, tillbaka till jobbet och sen hem igen, en tur tar 5 min. Måndagar går jag på vattenträning, onsdagar går jag på kom i form Styrka (KIFS) och kom i Form Kondition (KIFK), på fredagar så tränar jag styrka och fettförbränning. Men jag får kanske ta fram mina stavar och ge mig ut på de andra dagarna oxå. Men vi får se hur det går.
Får försöka att klara mig utan hjälpmedel och preparat.
Så snälla HÅLL TUMMARNA och stötta mig..
Ett annat problem som jag har är mitt sötsug....Någon som har något tips som minskar sötsuget?
Ha det gott...
Puss och Kram


Sjömannen ber inte om medvind – han lär sig segla ...... 
                                                Gustaf Lindborg

Alla hjärtans dag

Onsdag och alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag firar vi i vår familj något särskilt..Vi brukar vara snälla mot varandra alla dagar ;) Men lite exta mys och god mat kommer det att bli idag.
Dagen började med en sovmorgon. Skulle på en anställningsintervju kl 10,30. Sen frukost, dusch och lite pyssel och mys med kissen. Sen bar det iväg till Skatteverket och pratade med en tjej där. Hon förklarade lite om vad det var för typ av jobb m.m. Sen var det dags för min tur, att man aldrig lär sig. Man svarar snällt på alla frågor som hon ställer, men sen när intervjun är klar så kommer man på att det skulle jag ha sagt, och det kunde jag har frågat. Men då får man lägga det till erfarenheterna och tänka på det på nästa intervju. Nu är det att vänta i 2 veckor innan resultatet och skulle jag få jobbet så börjar jag inte förrän den 2:a maj och jobbar hela maj, juni ledig juli och jobbar 2 veckor i augusti. Det jobbet som jag kommer att göra är att registrera de deklarationer med bilagor som man inte kan registrera på nätet.
Efter intervjun så åkte jag iväg och köpte mig några tulpaner, så man får det lite fint hemma..man vet inte vad mannen har med sig hem ;)
Efter lunch så var jag tillbaka på jobbet och det gamla vanliga rutinerna.
Nu är det snart dags att åka hem och göra det vanliga sysslorna som mat och disk.
Sen blir det att höra sambon prata om sin resa till Öckerö, och sitt båtköp. Alltid trevligt med en båt och sen kunna fara ut och fiska lite under våren och sommaren.
Nä om jag skulle ta och avsluta jobbet med en riktig rush och sen gå hem med gott samvete...

Min förkylning den vi inte riktigt släppa taget om mig, det har blivit bättre, men någon träning blir det inte idag. Känner att det börjar spritta i kroppen, har ju inte fått träna nu på ett par dagar...får hoppas att det får bli på fredag. Får ta en promenad i kväll istället....

Puss och kram på er
 


Söndag kväll

Då sitter man här på söndagskvällen och bara tänker på att man har en hel vecka framför sig att jobba. Söndagen har gått i förkylningens tecken. Har inte orkat göra så mycket, fast att ligga under en filt och titta på skidor, har inte varit min grej heller, så jag tog och storstädade köket, men sen var jag helt slut.
Sen har min lilla katt Greysi fått spolmask så då var det bara att åka iväg till Apoteket och köpa maskmedel, och sen spruta in denna pastan i munnen på henne var inte heller så lätt...denna lilla tjej är hal som en hål och rörlig som en trätopp i storm *ler*, men vi lyckades till slut.
Eftermiddagen har verkligen gått i slowmotion, lagat lite mat och sen bara suttit och slappat. Nu har snuvan slagit till så det känns som om jag har vakum i skallen.
Tog mig en dubbeldos av C-vitamin, en kopp Havtornste, om en liten stund blir det en alvedon och tidigt i säng. Måste bli någolunda frisk tills på Onsdag då jag ska på anställningsintervju på skatteverket.
Nä nu är det dags att stänga av datorn och riktigt slappa en stund till....

Kramis

förkylning....

Då var det lördag oj förlåt söndag menar jag. Sitter är med min kopp havtornste och snorar lite. Började i fredags med lite stickningar i halsen, äh det är ingen fara tänkte jag, så jag åkte och tränade allt gick hur bra som helst, klarade mer än jag brukade. Sen när jag kom hem hade duschat, lagat mat och satte mig framför "så ska det låta" började tjockheten i halsen komma och lite snuvig...Gick och la mig tidig och vaknade i morse tjockare i halsen och ännu mera snorig, illa mående var där.
Vi åkte i väg till Uddevalla och tittade på begagnade båtar på Rhodins, det fanns fina båtar där men inget som passade oss och vår plånbok. Det som vi är ute efter är en båt som man kan fiska i och har styrpulpet, ska ligga runt 35 - 40´. Båtarna hade de ute i ett plåtskjul, det var kallt men där mådde jag hur bra som helst, men när jag kom in i bilen var det kört igen. Min karaktär spricker när jag är sjuk så det blev inte så nyttiga saker idag. McChicken Naturell och ½ pommes och ½ Cola (delade med sambon). Sen har jag stoppat i mig lite choklad oxå. Tröstätning pågick med andra ord.
Väl hemma igen efter ett besök hos mina föräldrar och på ÖB, blev det att sätta sig framför datorn en stund och slappa. Middagen orkade jag inte direkt att tänka på så det blev lite rester.
Sen blev det dags att sätta sig framför TV och titta på Melodifestivalen. Detta startfältet från Götet var bättre än den som var förra veckan. I dag höll vi tummarna för artisterna som kommer från vårt område Jessica Andersson och Marie Lindberg. Jessica kommer ifrån Grannkommunen Trollhättan och Marie från Munkedal. Så i dag blev det jackpott för vår del. Jessica till andra chansen och Marie till final.
Nä om jag ska ta och dricka upp mitt te ta en alvedon och natta kudden.
God Natt på er
Kram


Det snöar ute :(

Onsdag och det snöar ute. Nu har vi kommit in i februari och inte haft någotn snö innan, så då klarar jag mig utan, en vit jul och nyår är vad jag ville ha, men det fick jag inte, så varför behöver det komma nu..jag som hade tänkt mig att gå ut och börja gå med stavar.
Idag bär det iväg till MP och köra lite KIF Styrka och KIF kondition, så får vi se vad vi hittar för typ av muskler idag, nu har jag ju hittat rumpmusklerna så de behöver jag inte hitta mer . 
Nu i helgen var vi nere i Gbg och tittade på båtar på båtmässan..Var många fina båtar men ingen i vår prisklass..så det får bli en bättre begagnad båt. Eftersom vi har en båtplats i Vänern då måste vi ha en båt oxå.
Nu är det snart dags att gå hem, laga lite mat, packa träningsväskan sen blir det att busa lite med Greysi, sen blir det att gå ut igen, och frysa brrrrr . Nu längtar jag till våren, till grönskan, fågelkvitter, sol och värme.

Ha det gott så hörs  vi en annan dag...
Kram på er

Ps är det någon som är här inne?

Fredag!!!

Då var det fredag igen och arbetsveckan är slut för min del :). Slutar runt 2-tiden och då bär det iväg till gymmet för att köra lite Styrketräning. Efter Onsdagens tränings så var det inte någon direkt träningsvärk..klarade mig fint ifrån det denna veckan. Styrkepasset var liknande det som var förra veckan, men konditionen, den var annorlunda lite mer kordination, vilket inte riktigt ville sätta sig, men det kommer nog nästa vecka. Min träningskompis har blivit sjuk,lite tråkigt så det blir att träna själv.
 Efter träningen så bär det iväg hem duscha och sen blir jag bjuden på middag utav mina föräldra. Min mamma fyller år så det blir lite att fira.
Plockade ner granriset från balkongen igår, har suttit uppe där sen 1:a advent så det blev en hel del bar och torra kvistar.
Jag var på VårdCentralen igår för att kolla min sänka efter hösten förkylning. Nu hade den sjunkit till en normal nivå, så jag blev friskförklarad, vilket känns skönt eftersom jag inte gillar nålar och sprutor :(
Greysi hon lever rullan hemma...igår fick hon prova för första gången att gå i koppel...inget roligt att sitta fast och inte komma någonstans hur mycket jag än springer. Men hon lärde sig efter en stund och accepterade kopplet. Men om man släppte kopplet så sprang hon och tittade hon mer bakåt än framåt, Hon undrade vad det var som följde efter henne. Nu till helgen ska vi ta med henne ut på en längre åktur i bilen där hon kommer och sitta i buren, så hon lär sig att åka bil.
Nu gäller det bara att börja jobba igen och kämpa de sista timmarna innan det är dags att gå hem.
Ha en trevlig helg alla..
Kram