Vrål, nya tag och Müsli

Måndag och ny vecka. Ställde mig som vanligt på vågen *iiik* 92,1...Var har de kg kommit ifrån....
Nya nyttiga tag blir det. Har gått med i en brevkurs "
Medveten viktminskning"  som är gratis, så man får prova på alla sätt och vis...Sen fyller jag i allt jag äter i hälsovakten så man får lite koll på vad man stoppar i sig. Måste bli av med några kg innan jul...innan turkiet resan kan bli svårt, kanske något men vi får kämpa till jul istället... Vill försöka bli av med 10kg först.. Sen får vi se om jag lyckas bli av med 15 till. Jag tar det som det blir.....
Nu sitter jag här och smälter maten innan jag ska iväg på Vattenträningen, ska vara där till kl 19,00 så det gäller att vila och ladda:)

I dessa tag mot vikten så provade jag på att göra en egen Müsli, lätt att göra och billig är den och god blev den oxå....

Delar med mig av receptet...

Müsli
10 dl Grynblandning
1 dl solrosfrön
2 dl vetegroddar
1 dl råsocker
½ dl rapsolja
½ dl vatten
2 tsk vanlijsocker
1 dl hackade mandlar eller nötter
Russin om så önskas

* Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienserna utom russinen i en långpanna. Rosta i ugnen i 10 - 15 min rör om då och då.
Tillsätt russinen 

Ha det gott och njut av den sista solen....

Puss och Kram


Att vara lycklig är att ha ett gott humör

Sol och shopping

Solen skiner fint här idag men det känns att hösten är i anntågande, kylig vind och den tänkte jag idag spendera med att kika lite på reorna som finns lite överallt. tänkte hitta lite snyggt som jag kan ta med mig till Turkiet, men icke sa nicke. Hittade inte mycket att handla, får kika lite i kataloger och skicka efter och hoppas på att det passar. Tänkte börja planera lite nu, eftersom sommarn är slut här nu så det är ändå dags att plocka undan sommarsakerna så då kan man packa ner lite i resväskan istället.

Sitter nu och slötittar på Idol, Ja du där kan man verkligen säga blandad kompott..håret reser sig på armarna av olika anledningar..

Ha det gott..
Kram

Var intresserad av framtiden! Du kommer att tillbringa resten av ditt liv där.

Af

Nu har jag varit på af och det blev bättre än jag tänkt mig. Tänkte nu kommer han säkert att börja hacka ner en i beståndsdelar, men nä han tittade igenom pappren och sen gick han in på nätet och letade upp jobb som passade mig, skrev ut dem och jag fick söka dem om jag ville ??? Marketing jobb de behövde jag inte söka.
På måndag så ska jag börja på jobbnätet sitta mån - fredag 9 - 15 med 1 timme och 15 min rast och aktivt söka jobb och gå igenom cv m.m. Då får vi se om det har något mer på lut. Detta ska jag hålla på med i 5 veckor (fast tiden blir mindre och mindre som man är med AF. När detta är slut sticker jag till Turkiet i en vecka och vilar upp mig ;)
Sen är det bara att ta nya tag.

Avreagering kommer jag att få göra i kväll när jag ska på vattenträningen, ska bli skönt att släppa på trycket lite.

Ha det gott...

Kram

Den som redan har bestämt sig, han tar inga goda råd

Då var helgen slut....

och vad har hänt.....
Inte så mycket faktiskt...
Vi kan börja med Fredagen...Vi for iväg och köpte oss en ny dataskärm en platt...den stora som vi har nu är så suddig och den visar en text flera gånger på skärmen...
Eftersom sambon jobbar så fick jag inte byta skärmen, utan det skulle vi göra när han kom hem *suck*...så jag for iväg och tränade lite istället. Körde 1 timme på cross trainer. Kände mig verkligen stolt över att ha klarat detta. Kom hem duschade och satte mig framför datorn och chattade lite, fick lite mer bilder från festen förra lördagen.
Lagade lite mat och satt framför tv:n. Men där var det skit så vi började montera skärmen...men vilket ljus det blev, alldeles för starkt och det gick inte att justera in det på ett bra sätt så både jag och sambon blev illamående och hade ett starkt ljus när vi blundade.
Vi tänkte att det är nog bara för att vi är trötta så vi försökte på nytt på lördagen, men samma sak. Så när sambon grejat klart med bilen så packade vi ner skärmen igen.
Idag åkte vi till Elgiganten och skulle byta. Lämna tillbaka den var inga problem, men vad skulle vi ta? Vi ville ju inte ha en med så mycket ljusstyrka i, och vi var inte i behov av Widescreen så då fanns det bara en att välja och den fanns inte hemma, utan den får vi vänta på. Förhoppningsvis så kommer den på Torsdag.
Efter elgiganten så for vi ut med båten, tänkte fiska men fisken hade nog åkt på semester för den lös med sin frånvaro. Som tur var gjorde inte solen det i alla fall...

Nu blir det dusch och sen blir det  framför tv:n och titta på "På spaning med Bridget Jones"
Sambon börjar jobba kl 6 så då blir man väckt kl 5, sen ska man till AF och prata om vad jag vill m.m Så jag kommer med info i morgon efter besöket....

Ha det gott..

Kramis

För mycket av det goda är alldeles lagom

Vardagsmotion

Idag har jag fått vardagsmotion så det räcker. Har röjt i vårt datarum. Svetten började verkligen lacka i panna. När jag säger röjer så menar jag röjer. Det gick knappt att komma in i rummet. Skulle man fram till fönstret så fick man kliva över det ena och det andra. Så fort det har kommit någon så har vi slängt in saker, men de har inte kommit till sin rätta plats igen..Men nu orkade jag inte se eländet mer utan tog tag i det hela. Trodde aldrig jag skulle bli klar..men nu sitter jag här i ett nystädat datarum och skriver detta till er.

Jag har även bakat sirapslimpor idag. Har hunnit med en cykeltur, och gjort 2 goda gärningar. Fick en kram som tack för hjälpen....hon kanske överförde lite energi till mig ;)

Nu kommer snart Sambon hem så vi ska sätta oss och prata lite innan jag kryper till sängs, han vill slappa lite innan han kryper till sängs.

Ha det gott

Kram


Börja varje dag med ett leende så har du det överstökat

Slarvig......

Ja jag vet, jag håller inte vad jag lovat.
Men det har varit så mycket nu den senaste tiden. Efter semestern så började jag och träna igen efter sommaruppehållet. 3 gånger i veckan blev det. Sen fick jag gå tillbaka till skatteverket och jobba lite till. 2 veckor fick jag.
Så nu är jag arbetslös igen och ska träffa af på måndag, så får vi se vad de hittar på.
Sambon har fyllt 40 så det har varit mycket folk i omlopp..mina föräldrar, hans föräldrar, sen har det ju varit överraskningsfesten som jag ordnade med vårt gamla gäng som vi inte har umgåtts med under ja säg 8-9 år. det var flytt, barn m.m som gjorde att man inte umgicks så mycket.
För att överraska honom med gamla gänget så fick jag bjuda hit några av hans jobbar kompisar, så jag kunde laga mycket mat, hade verkat lite konstigt om jag stekte upp 2kg köttfärs till tacos enbart för oss ;)
Kvällen var lyckad och alla åt, drack och skrattade.

Vad mer har hänt? Inte så mycket. Allt går sin gilla gång och man får anpassa sig efter det.
Pass inför Turkiet resan är fixad, vaccinet är beställt, nu är det bara resväskor som saknas, sen kan man börja packa ner sommarkläderna, för dem kan man inte använda mer här nu i år.

Det finns säkert massor som har hänt, men just nu står det still i hjärnkontoret. Kl är ju läggdags, så det kanske inte är så konstigt. Sambon slutar jobbet kl 12 min över midnatt så när han kommer hem så blir det att man sitter och pratar lite innan man kryper till sängs.

Så fort jag kommer på något roligt så skriver jag in det direkt....
Ha det gott mina vänner...
God Natt

Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre - Nalle Phu