Helgen är över

Söndag kväll och här sitter jag och är lite nervös och pirrig inför morgondagen på Swania....
Med blandade känslor som jag går dit. Bättre att ha något att göra än att bara sitta hemma och titta och rullar tummarna, men att jobba heltid för 5000 kr känns ingen höjdare..men vem vet....jag kanske hittar något annat jobb om inte annat så skapar jag nya kontakter och vänner....så det ordnar sig.......som alltid.
Denna helgen "blåste" verkligen bort. På lördagen åkte vi till Stenugnssund trots stormvarning och hälsade på svärmor. Svägerskan med familj kom oxå dit. Vi hjälpte till att sätta upp några lampor. I dag har jag gått i affärer med tom plånbok. Skulle ha ett par svarta skor på mig i morgon, de som jag har är med klackar på och det är ingen höjdare om man ska stå kanske i 7 timmar om dagen. Men efter många om och men så hittade jag ett par skor typ racing-skor som jag kan ha på mig. Jag är ju vrickarnas drottning ;) jag vrickar mina fötter på ett litet gruskorn om det vill sig illa. I morgon så blir det bara introduktion och då tänkte jag kolla in lite vad de andra har på sig för byxor. Själv tänkte jag ta på mig svarta jeans.
P tyckte så mycket om mina källarfranska så jag fick ställa mig och baka en sats till idag, billigt och bra är det,
Nä om jag ska ta min snoriga näsa och krypa ner under täcket och försöka sova lite, så jag är utvilad när jag kommer dit kl 10...

God Natt...

Kram
Även av en fiende bör man ta lärdom - Isaac Newton

fredag =)

Då var det fredag igen sista fredagen som arbetslös för den  här gången...eller arbetslös kommer jag väl att vara sen oxå men en sysselsatt sådan ;)
Pratade med min coach och han hade lämnat in mitt CV till Adecco och de var intresserade, de hade väl inget just nu men hon skulle höra av sig...är inte det ett standard svar? Han var lite nyfiken om hur det gått med annonsen samt om jag var laddad inför måndagen, så nu var han en riktig coach och sparkar lite och stöttar en...
Var ju som sagt på motionspalatset och träffade min träningsrådgivare...var inte så farligt som jag trodde ;) Hon ville lära känna mig bättre, vi hade bara sprungit på varandra och pratat lite öppet så där, men nu ville hon ha en "hälsokoll" vikt och längd och vad jag ville få utav träningen m.m.
Idag var jag hurtig värre. Gick ju dit och skulle bli hämtad, men han blev försenad så jag tänkte "äh jag går hem" fick först in till stan och köpte mig en ansiktsmask och kom och tänka på att jag glömde paraplyet, så jag fick gå tillbaka dit, tog promenade nere vid kanalen med musik i öronen. När jag hade 7 - 8 min promenad kvar ringer P och undrar var jag är någonstan, så han kom och hämtade mig och vi for och handlade lite innan hemgång.
Så här sitter jag med så slätt och fint ansikte har fått tillbaka lite lyster efter förkylningen som inte direkt vill släppa taget om mig...är nu bara lite snuvig, så vi får väl hoppas att detta är det sista....

Nä om jag nu skulle ta och krypa ner under täcket och sova ut stormen ;)

Ha det gott..

God Natt
Kram
Att göra fel är den handelskraftiges privilegium - Ingvar Kamprad

Yes!!!

Äntligen så försvann förkylningen och jag mjukstartade lite med träningen....Det var vattenträning idag i varmvattenbassängen, så jag bokade och tog det allmänt lungt, blev inte anfådd, men fick i alla fall rört på mig och fick bort lite spring i benen.
Innan träningen så tänkte jag köpa lite blommor för presentkort som jag har, men det var inte mycket blommor i den affären, men det kommer säkert, mycket julblommor som har plockats bort, så det blir säkert mer nästa vecka.
Resten av dagen har jag inte gjort så mycket stekt pannbiffar till middag och sen bara suttit och degat, kollat på lite film, spelat lite spel på King.com mer är det inte....men jag känner mig nog sån här för mensen börjar säkert vilken dag som helst och att jag ska börja jobba på måndag...lite delade känslor som jag ska börja jobba, jobba heltid med denna lilla inkomst som jag har. Samt att det är lite spänt, är ett yrke som jag aldrig har provat på förut och aldrig tänkt på att prova, så det blir en utmaning. Sen kommer den ständiga ångesten....man har inte hunnit med det man tänkt när man varit "ledig", man skjuter ju upp det till i morgon jag är ändå ledig.....men man ska väl ha lite att göra då man inte jobbar ;). Träningen är jag inte orolig över, det finns förmiddagar när jag jobbar eftermiddagar börjar då kl 15 - 23 och eftermiddagar när jag börjar kl 7 - 15 som jag kan träna det finns alltid något man kan göra..
Nu får vi se i morgon vad min nya träningsrådgivare hittar på för styrkeprogram till mig i morgon. Återkommer med mer info i morgon....
Eftersom jag syndade lite idag med en chokladbit (PMS-monstret visade sig) =( så får jag gå in till gymet i vilket väder det än blir. P tar min bil till jobbet ;)
Nä nu får det vara färdigskrivet i för idag.....
Ha det gott

God Natt
Kram

Att gifta sig med en man bara för att han ser bra ut är som att köpa en ost utan att provsmakat den - Birgitte Bardot

Källarfranska

image73

Källarfranska

20 st

Ingredienser
25 g jäst
5 dl vatten
1 tsk salt
1 msk olja
5 dl rågsikt
7-9 dl vetemjöl


Så här gör du:

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och lös upp jästen i lite av det. Häll i resten av vattnet, oljan och saltet. Häll i all rågsikt och sedan den mindre mängden vetemjöl. Arbeta till en smidig deg och tag mer mjöl om degen är kladdig.

Låt degen jäsa i 30 minuter under duk på sval dragfri plats.

Tag upp degen på bakbordet och knåda den. Dela degen i två delar, rulla ut dem till längder och dela varje längd i tio delar. Forma bullar. Ha ganska mycket mjöl i händerna när du formar bullarna så får de den rätta "källarfranske-mjöligheten".

Låt jäsa under duk i 30 minuter.

Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler utan duk.

*****************************************************************

Onsdag och åter regn

Det finns inget man kan göra åt vädret, men fy fasen va trött jag är på detta regnande. Vill kunna gå ut utan att ta på sig gummistövlar och regnrock, och det gäller ju att hålla i hatten nu oxå, för blåser gör det ju oxå.
Körde P ner till tandläkaren idag och tänkte ta mig en promenad runt Spikön...men jag hoppade det, regn och blåst ner vid vatten, ingen rolig kombination. Så jag gick och hälsa på på Swania hotellet som jag ska få praktik på. Mycket trevlig personal som jobbar där verkar det som, så det kommer bli kul att komma iväg, träffa lite folk i min ålder.
Väl hemma igen med en sambo som var groggy och hade ont i munnen. Han gick och la sig på soffan och vad ska jag hitta på att göra då...
Eftersom mina dinkelbullar blev misslyckade när jag bakade sist så satte jag ett sats med Källarfranska, behöver lite bröd och eftersom de har höjt skatten här nu så är ju allt så dyrt, billigare att baka själv, och roligt för den delen.
Idag blev det lyckat och det smakat som köpta om inte ännu godare ;) (om jag får skryta lite).

Här i förra veckan så blev jag lite desperat, VARFÖR för inte jag något jobb. Så jag satte in en annons i TTELA för att sälja mig själv och ihopp om att någon arbetsgivare skulle vakna och ringa....men inte då, visst telefonen har ringt, men inte med jobberbjudanden som jag ville ha utan de ville ha mig för intima tjänster och myspys...varför skulle jag ha det som jobb när man har det så bra hemma vid? Ja ja det finns folk till allt ;)....

Nu är ju förkylningen på väg att släppa i alla fall har lite kvar i halsen, men snart kan jag börja träna...tänkte om jag fick plats i morgon att köra lite KIFV lite mjuk vattenträning för att hålla kroppen igång, bara röra sig lite så man får fläsket i dallring =)
Nä nu tänker jag lämna er för en nybakt källarfranska med honung och en kopp te

Ha det gott alla....

Kram
Att läsa en bok för första gången är som att finna en ny vän, att läsa om den är som att återse en gammal bekant - Kinesiskt ordspråk

Hjälp mig fylla

min receptbok...

Har ibland lite idétorka vad man ska laga för mat och när man ska baka....

Så jag har startat ett forum där medlemmar kan skriva in och dela med sig av sina favoritrecept, ställa frågor m.m

http://recepten.egetforum.se/forum/index.php

Kan inte ni som läser bli medlemmar och dela med er av era favoritrecept, ni kanske kan få nya idér....

Sprid detta till era vänner osv, så det blir ett par medlemmar....

Tack på förhand

**************************************************************

skärpning, vikten och lite blandat

Jag verkar ha lagt av mig med bloggningen...ska försöka skärpa mig...
1 vecka har gått och vägningen på måndagen gav positivt resultat..-1,1 kg inte så dålig start va?
Men vi får se hur länge som det håller i sig..

Fick ju tränat 2 gånger sen blev jag förkyld igen..var kanske inte riktigt frisk när jag satte igång efter nyår, men vi får väl hoppas att det snart ger med sig, så jag kan komma igång igen med träningen.

På måndag så börjar jag min praktik i repan på Swania i Trollhättan. Får se om det är något för mig eller om jag letar efter en annan praktik. Jag har även fått förfrågningar om att komma tillbaka till skatteverket i april, samma jobb som jag hade 2007, och det tackar man ju inte nej till. Så håll tummarna att det går vägen.
Något mer har det nog inte hänt under veckan. Förkylningen slog ju in på onsdagen sen har jag legat framför tv:n suttit framför datorn och spelat spel, där man inte behövt tänka.
Nä nu ska jag krypa till sängs och sova bort förkylningen....

Vi hörs..
Kram


Arbete är det viktigaste i livet, därför bör vi alltid spara lite till morgondagen - Don Herold


Nytt år...nya tag...

Då är det dags för årets första inlägg....Vad har jag gjort  under årets första 7 dagar....ja det undrar jag oxå ;) Nä då jag har allt koll på det..efter nyårsfirandet med kompisarna här med Wii och Buzz god mat och dryck fram till klockan 04,30 så gick söndagen ganska lungt fram...en promenad ifrån stan en promenad på  30 min gjorde att man piggnade till lite.
Sen åkte vi ner en tur till IKEA och tittade lite på tv-möbler, har planer på att byta till en platt-tv och ändra om lite i lägenheten...Hittade inget som vi planerat men det går väl inte att komma ut från IKEA utan att ha handlat något ;)
Sambon har grejat med Volvon lite, sen har vi varit ute och kika  lite i affärer..passa på när sambon är hemma och kan betala *ler*
I går var vi nere i GBG igen..sambon skulle träffa ett gäng killar som han brukar snacka bilar med över nätet..och blev ännu en tur till IKEA denna gången kom vi ut med en hylla i samma stil som garderoben vi har i hallen. Så den byggde vi ihop och kastade ut julgranen...

Nu till dagen....Idag är det slut på frosseri och onyttigheter....i dag har jag klarat hela dagen utan kakor eller godis....får nu se hur länge som det håller ;) min karaktär är inte riktig som den ska.....

Vikten ja...behöver vi prata om den ;) ok då....1,5 kg upp ungefär *suck* förkylningen har väl satt sina spår..har inte kunnat tränat sen jul. Men nu är det slut....

Var på vattenträning idag och förbrännde 450 kcal ungefär...så nu är jag på gång.

Ni som vill ha mer koll på vikt och mått gå då in på min hemsida
http://hem.passagen.se/anlilja
Nu ska jag krypa upp i soffan och bara slappa innan det är dags att krama kudden...

Kram


Ett spontat tal tar 3 veckor att förbereda - Winston Churchill